A Vári mikrorégió demográfiai vizsgálata az orosz-ukrán háború árnyékában és az eredmények hasznosítása a földrajz oktatásában - Lupcsó Bettina; Лупчов Беттіна (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
Célkitűzéseink a Vári mikrorégió demográfiai jellemzőinek átfogó elemzése az orosz-ukrán háború kontextusában, fókuszálva a népességszám változására, a migrációs folyamatokra, a kor- és nemek szerinti megoszlásra, valamint a természetes népmozgalmi mutatókra. Azonosítani kívánjuk a települések közötti társadalmi-demográfiai hasonlóságokat és eltéréseket, továbbá feltárni, hogy a háborús helyzet miként befolyásolta e folyamatokat.
Демографічне дослідження Варіївського мікрорегіону на тлі російсько-української війни та використання результатів у викладанні географії
Keywords: Vári; orosz-ukrán háború; földrajz oktatás