Трансільванські князі роду Ракоці та пам’ять про них на Закарпатті - Чотарі Юрій; Csatáry György; Yurii Chotari (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II-ТОВ «РІК-У», 2022)
Резюме. У монографії змальовано життя і діяльність представників князівської родини Ракоці, їх визвольну боротьбу та пов’язані з ними визначні місця Закарпаття. Історичні події епохи роду Ракоці описано з дотриманням наукової об’єктивності та ретельності. Також охарактеризовано ті пам’ятні місця, які населення краю створило для вшанування представників роду Ракоці та подій, пов’язаних із ними. Видання стане в нагоді шанувальникам історії нашого регіону.
The Rákóczi Princes and their memory in Transcarpathia
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2022/03/csatary_gy-rakoczi_monograf-ua_11-02-2022.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00009326
Keywords: Трансільванські князі; князі роду Ракоці; пам'ятні місця в Берегові; пам'ятні місця в Мукачеві; пам'ятні місця в Ужгороді; пам'ятні місця в Угочанщині; пам'ятні місця в Мараморощині