Вплив цифровізації бізнес-процесів на ефективність роботи підприємства - Ольга Тімченко (II. RFKMF, 2024)
Резюме. На сьогоднішній день розвиток інформаційних технологій торкається більшості сфер державної та суспільної діяльності, торговельно-фінансових відносин практично у всіх регіонах світу. Перехід від постіндустріального суспільства можливий лише завдяки інформаційним технологіям, завдяки цифровізації бізнесу. Таким чином, завдяки цьому відбувається розвиток у всіх галузях життєдіяльності суспільства. Економіка розвинутих країн ґрунтується на використанні інновацій, інформаційних технологій та інтелектуальної власності, дедалі більшої уваги цифровізації бізнес-процесів підприємства. Останніми роками спостерігається тенденція переходу підприємств на електронні платформи, тобто процеси цифровізації. Інноваційна діяльність часто сприймається як діяльність, пов'язана з використанням нових технологій. Все частіше від керівників підприємств чути слова про те, що на цьому підприємстві підтримується інноваційна діяльність. Цифровізація бізнес-процесів охоплює весь світ, вона змінює глобальний бізнес ландшафт, у перспективі має навести до зміни бізнес-моделі, зростанню продуктивності праці, появі нових ролей.
Az üzleti folyamatok digitalizálásának hatása a vállalati tevékenységek hatékonyságára
The impact of business processes digitalization on the enterprise's efficiency
Keywords: цифровізація; підприємство