Néhány gondolat az ukrajnai és a kárpátaljai oktatás színvonaláról, számadatok alapján - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan (Kálvin Nyomda, 2014)
Az oktatásról mindenkinek van véleménye, hisz ha másként nem, egykori iskolásként, gyermekét iskoláztató szülőként van tapasztalatunk az intézményes oktatásról. Ez a vélemény eléggé egybehangzó: szülők, pedagógusok, oktatási szakértők, de még politikusok is egyre-másra panaszkodnak, hogy folyamatosan csökken az iskolai oktatás színvonala! Ideje hát szembenéznünk a kérdéssel: milyen színvonalú az oktatás Ukrajnában, Kárpátalján?
http://kmpsz.uz.ua/images/files/kozoktatas/kozoktatas201434.pdf
Keywords: Kárpátalja; oktatás; Ukrajna; kisebbségi oktatás