Szófajtan és morfológia - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan; Karmacsi Zoltán; Кормочі Золтан; Dudics Lakatos Katalin; Дудич-Лакатош Катерина; Dudych-Lakatosh Kateryna (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2020)
A jegyzet a mai magyar nyelv rendszeréből a szófajtan és a morfológia című részt öleli fel. A kiadvány részletesen taglalja a szófajokat, azok mondatban betöltött szerepét, jellemző tulajdonságait, illetve az egyes szavak morfológiai jellemzőit, a morfémák sajátosságait, viselkedését egy szóalakon belül. Minden téma után rövid fogalomtárat és begyakorló feladatokat találunk.

Резюме. У навчальному посібнику розроблено теми лекцій з морфології сучасної угорської літературної мови. Після кожної теми додається обов’язкова, рекомендована і додаткова література, і також основні терміни і поняття, які розглядаються на лекції. Видання розрахувано на студентів другого курсу Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ за спеціальностю «Мова і література (угорська)».
Jegyzet a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola filológus hallgatói számára
Курс лекцій з морфології сучасної угорської літературної мови. Збірник лекцій для студентів Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ
https://kmf.uz.ua/hun114/images/konyvek/Csernicsko_Karmacsi_Szofajtan_es_morfologia.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/119500
Keywords: szófajtan; morfológia