Kárpátalja, mint turisztikai desztináció látogatottságának földrajzi eloszlása - Vezsdel László; Веждел Ласло (Földtudományi és Turizmus Tanszék, 2021)
A szakdolgozat célja a turisztikai forgalmat vizsgálni a statisztikai adatok alapján Kárpátalja tekintetében, emellett Beregszász turisztikai vonzáskörzetének a felmérése. Az utóbbit indokolta a Beregszászra vonatkozó hivatalos statisztikai adatok hiánya. Sajnos egész éves, heti rendszerességgel végzett felmérésre nem volt lehetőség, viszont az év 9 hónapjában 39 héten keresztül gyűjtöttük az adatokat. Úgy gondoljuk, hogy ez elég nagy adatmennyiség ahhoz, hogy a trendeket és a küldőterületeket jól tudja reprezentálni egy egész évre kivetítve.
Географічний розподіл кола відвідувачів Закарпаття, як туристичної дестинації
Keywords: Закарпаття; відвідувачі; туристична дестинація; Kárpátalja; turisztikai desztináció; látogatottság