A Nagybégányi kistérség társadalomföldrajzi vizsgálata és az eredmények hasznosítása a földrajz oktatásában - Pocsai Ákos; Почаі Акош (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
A diplomamunka témája a Nagybégányi kistérség (Nagybégány, Kisbégány, Gút, Beregdéda, Asztély, Macsola, Hunyadi települések) társadalomföldrajzi vizsgálata és az eredmények hasznosítása a földrajz oktatásában. A kutatás fő célja a Nagybégányi kistérség társadalomföldrajzi jellemzőinek elemzése és az elmúlt évek változásainak bemutatása. További célunk olyan javaslatok és észrevételek megfogalmazása a kapott eredmények alapján, amelyek hatékonyan és szakszerűen felhasználhatók a földrajz oktatása során.
Суспільно-географічне дослідження Великобийганської ТГ та використання результатів у географічній освіті
Keywords: Nagybégányi kistérség; földrajz oktatás; társadalomföldrajz