Професійна підготовка фахівців економічної галузі у закладах вищої освіти республіки Польщі та України: порівняльний аналіз - Кірдан Олександр; Kirdan Alexander („RIK-U” Kft., 2019)
Анотація. Автором розкрито зміст професійної підготовки фахівців економічної галузі у закладах вищої освіти Республіки Польщі та України. У статті здійснено порівняльний аналіз освітніх систем, розглянуто такі особливості їхнього функціонування, як типи закладів, зміст навчальних програм та ін. Запропоновано прогностичні тенденції щодо використання зарубіжного досвіду професійної підготовки майбутніх економістів.

Abstract. The author reveals the concept of research of professional training in the field of economic higher education institutions of the Republic of Poland and Ukraine. In the article the education systems are being compared and the types of higher educational establishments, curriculum content are being reviewed. Prognostic tendencies concerning use of foreign experience of professional training of future economists are offered.
Professional training of specialists of economic sector in higher education institutions of the republic of Poland and Ukraine: comparative analysis
Gazdasági szakemberek képzésének rendszere lengyelországi és ukrajnai felsőoktatási intézmények összehasonlító elemzése alapján
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2019/04/Final-Pedagogical_conf_2019_03_28-29.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00007073
Keywords: вища освіта; вища економічна освіта; система освіти; заклад вищої освіти; порівняльна педагогіка; професійна підготовка