A városi otthon-attitűd vizsgálata - Rigóczki Csaba („RIK-U” Kft., 2020)
Kérdőíves attitűdkutatásomban a gyermekek városi-otthontudatát vizsgáltam hagyományos kérdőíves felméréssel. A cikkemben bemutatott kutatás kérdőívében megjelenik ez a három dimenzió; a város kognitív képzetéről összetett, az affektív viszonyulásról egyszerű Likert-skálán, a konatív tényezőkről pedig egyedi kérdésekkel kérdeztem a gyerekeket. És a három dimenzióban kapott válaszok közel sincsenek összhangban, főképp a határon túli iskolásoknál.

Abstract. I am recently investigating what 13-14-year-old children think about the city or town, where their school is located. I am using an attitude questionnaire for my research. Furthermore, I am trying to identify the differences between the capital city, the suburbs, the countryside, and the transborder cities.
Examination of municipal home-attitude
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_1_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008119
Keywords: környezettudatosság; környezeti nevelés; attitűdkutatás; városi identitás