Változások és új kihívások a következő vezetői generáció menedzsment oktatásában - Bilanics Ágnes (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-«RIK-U» Kiadó, 2016)
Korunk vezetőjének a mai folyton változó körülmények között nagy kihívásnak kell megfelelnie. Sikeresen kell irányítania vállalatát, miközben számos olyan szerepnek és elvárásnak is eleget kell tennie, amelyre egy ember önmagában néha talán nem is képes. A munkája bonyolult, összetett és komplex tevékenység. Fölmerül a kérdés: hogyan lehet ezeknek a vezetőknek a feladatait meghatározni, differenciálni. Erre a kérdésre ad választ a vezetéstudomány. A kutatás a gazdálkodástudományi területen tanuló hallgatók oktatásra vonatkozó valós igényeit vizsgálja vezetővé válásuk segítése érdekében.

Резюме. Сучасний управлінець у постійно змінюючому середовищі сучасного повинен відповідати високим вимогам. Успішно має керувати підприємством, одночасно відповідати таким ролям та очікуванням, яким людина самостійно інколи навіть не здатна. Його робота складна та комплексна діяльність. Виникає питання: яким чином можна визначити завдання цих управлінців, диференціювати їх. На це питання дає відповідь менеджмент управління. Дослідження спрямоване на вивчення актуальних освітніх потреб студентів економічних спеціальностей у становленні їх як управлінців.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2017/03/Limes2016_netre.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006463
Keywords: vezetői generáció; menedzsment; menedzsment oktatásás; vezetéstudomány