Játékosított analízis - Román Erika; Erika Roman; Роман Еріка (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Az oktatás hatékonyságának növelése érdekében mindent megtesznek a tanárok, ezt a célt szolgálja a teszteléses tanulás, valamint a játékosítás (gamifikáció). Az oktatókat és a hallgatókat is hosszú ideje foglalkoztatja az a kérdés, hogyan lehet elraktározni és előhívni a megszerzett tudást. Ezt a folyamatot segíti elő a közvetlen előhívás, azaz az óra végén történő tesztelés. Az előadásban egy olyan kísérlet eredményeiről szeretnék beszámolni, amelyben a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola matematika szakos hallgatói vettek részt. A kísérletben a II. évfolyamos matematika szakos hallgatók Matematikai analízis gyakorlati órákon egyszerre alkalmaztam teszteléses tanítási módszert és játékosítást. A teszteléses tanítás érdekében a hallgatók minden óra végén úgy nevezett mini dolgozatot írtak a közvetlen előhívás érdekében. A mini dolgozatokon megszerzett pontokat a gamifikációnak megfelelően a zárthely dolgozatokon tudták felhasználni egy- egy feladat kiváltásánál.

Abstract. Teachers do everything to increase the efficiency of education by test-enhanced learning and gamification. Teachers and students have been studying the opportunities of storing and recalling the acquired knowledge fog ages. This process is facilitated by direct recall, testing at the end of the lesson. In the given study an experiment has been conducted among 2nd year students majoring in mathematics at Ferenc Rákóczi II Transcarpathian Hungarian College. Testing teaching method and gamification were parallelly used during the mathematical analysis practical lesson. In order to teach by testing, the students wrote so-called mini-tests for direct recall at the end of each lesson. Having obtained the scores on the mini-tests students could use them during writing a module test as well.
Gamified analysis
Keywords: gamifikáció; teszteléses tanulás