A duális felsőfokú képzés hatása és fejlesztése a hátrányos helyzetű térségekben - Malatyinszki Szilárd; Малатінскі Сілард; Malatyinszki S. (ФОП Сабов А. М., 2019)
A duális képzés középfokú szintjéről sokat írtak a szakképzés vezetői, gyakorlati oktatók és vállalkozások egyaránt. Előadásom célja, hogy a duális képzés felsőoktatásban betöltött szerepéről és a vállalkozói szférára gyakorolt hatásáról fogalmazzak meg gondolatokat, fejlesztési elképzeléseket. Intézményünk több képzési területen megjelenik a felsőoktatási szektorban duális képzéseivel. A duális képzés lehetőséget nyújt a szervezet számára humánerőforrás pótlására, innovatív szakemberek felvételére, új nézőpontok megismerésére, a teljes szervezet fejlesztésére. Amennyiben az eszközt jól használják, úgy költséghatékony módszer a mikro- és KKV-szektorban is a diplomás szakemberek pótlására, minőségi fejlesztésre.
Вплив та розвиток дуальної вищої освіти на економічно відсталих територіях
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: duális felsőfokú képzés; felsőoktatás