Csehszlovákia az 1945-1948-as években - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (KLIÓ Alapítvány, 2003)
Az ismertető Iván Vovkánics: Csehszlovákia az 1945-1948-as években: az átmeneti időszak történetének áttekintő vázlata (Вовканич Іван Іванович. Чехословаччина в 1945-1948 роках: Нарис історії перехідного періоду/ МО і науки України; Ужгородський національний університет. – Ужгород: Вид-во В. Падяка, 2000. – 352с.: іл.) c. monográfiáját mutatja be.
http://www.c3.hu/~klio/klio033/klio140.htm
Keywords: Csehszlovákia; átmeneti időszak; kommunisták; reszlovakizáció