Варіації параметрів магнітного поля Землі та геодинамічний стан Закарпатського внутрішнього прогину - Ігнатишин Василь; Ihnatisin Vaszil; Ignatyshin Vasil; Вербицький Сергій; Verbitsky Sergii; Ігнатишин Моніка; Ignatyshin Monika; Ігнатишин Адальберт; Ignatyshin Adalbert (CPN Publishing Group, 2020)
Резюме. В статті представлено результати вивчення варіацій магнітного поля Землі, зміщення кори в зоні Оашського глибинного розлому, побудова просторово-часового розподілу сейсмічності Закарпатського внутрішнього прогину. В результаті дослідження відмічено особливості відгуку геофізичних полів на зміни параметрів геодинамічного стану регіону: кореляції динамічних характеристик магнітного поля Землі та динаміки сучасних рухів кори.
Keywords: магнітне поле Землі; сучасні горизонтальні рухи кори; сейсмічність регіону; землетруси; Закарпатський внутрішній прогин