English proficiency and language learning attitudes of Beregszász 6th graders: A case study - Kacsur Annamária; Качур Аннамаріа; Annamaria Kachur (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-"RIK-U" Kft., 2017)
Abstract. The case study described in this article aimed at surveying the English and Ukrainian language learning attitudes of Beregszász sixth graders, as well as getting insights into their English language learning proficiency. Data from a decisive majority of questionnaires prove that the children imagine their future abroad where English language knowledge is essential, therefore they study English diligently. However, the findings of the proficiency test highlight the fact that both teachers and students need to do further hard work in order to achieve positive and successful results in language learning.

Jelen esettanulmányunk fő célja volt, hogy megtudjuk, milyen a hozzáállása a beregszászi magyar hatodikosoknak az angol és az ukrán nyelv tanulásához, illetve milyen nyelvi tudásszinttel rendelkeznek angolból. A kérdőívek döntő többségéből az derült ki, hogy a gyerekek a jövőjüket külföldön képzelik el, ahol viszont elengedhetetlen az angoltudás, így már most szorgalmasan tanulják a nyelvet. A nyelvtudásszintmérő teszt eredményei azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy mind a tanulóknak, mind a tanároknak sok még a teendőjük a pozitív, kielégítő eredményekhez vezető úton.

Резюме. Основною метою цього дослідження було з'ясувати, як ставляться учні шостих класів шкіл м. Берегово з угорською мовою навчання до вивчення англійської та української мов, а також, на якому рівні володіють учні англійською мовою. Результати анкетного опитування показали, що своє майбутнє учні уявляють за кордоном, де знання англійської мови має важливе значення, тому тепер вони старанно вивчають мову. Проте результати тесту на знання мови засвідчують, що і учні, і викладачі повинні прикласти багато зусиль для того, щоб досягти позитивних результатів.
Beregszászi hatodikosok angol nyelvtudásszintje és nyelvtanulási attitűdjei (esettanulmány)
Рівень знань з англійської мови учнів шостих класів м. Берегова та їх ставлення до вивчення іноземних мов
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2017/12/Acta2017_szines.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00005708
Keywords: English proficiency; language learning attitudes; Beregszász Hungarian sixth graders