Holló Dorottya: Értsünk szót! Kultúra, nyelvhasználat, nyelvtanítás. Budapest: Akadémiai Kiadó, 2008. 263 p. - Fábián Márta; Фабіян Марта (TINTA Könyvkiadó, 2010)
A nyelvtanításnak és nyelvtanulásnak egyik fontos eleme az idegen nyelvet használó nép kultúrájának a megismerése. A gyakran nehezen érzékelhető kulturális különbségek áthidalásához szükséges háttértudás és készségek megszerzése a nyelv és a kultúra integrált tanításában rejlik. A témával kapcsolatos legfontosabb elméleti tudnivalók és lehetséges gyakorlati megoldások kerültek bemutatásra a könyvben, melyet a cikk szerzője részletesen elemez.
http://epa.niif.hu/03100/03139/00013/pdf/EPA03139_modern_nyelvoktatas_2010_2-3.pdf
Keywords: interkulturális kommunikációs kompetencia; nyelvtanítás; idegen nyelvek