Цифрова безпека в електронних системах оцінювання професійної діяльності педагогів - Радкевич Олександр (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. З розвитком інформаційних технологій і цифровізації навчальних процесів, електронні системи оцінювання професійної діяльності педагогів набули широкого поширення. Однак, зростання використання таких систем спричинило нові виклики, пов'язані з цифровою безпекою. Основними аспектами цієї проблеми є захист персональних даних, гарантування конфіденційності інформації, а також захист від кібератак. Основні загрози, з якими можуть стикатися електронні системи оцінювання: 1. Неавторизований доступ до даних. Системи оцінювання зберігають конфіденційну інформацію, таку як персональні дані педагогів, результати оцінювання, та інші документи, пов’язані з професійною діяльністю. Несанкціонований доступ до цих даних може призвести до витоку інформації, її підробки або несанкціонованого розповсюдження.
Keywords: цифрова безпека; педагог; електронна система