A Kaszonyi kistérség turizmusfejlesztési lehetőségeinek vizsgálata - Gerő Boglárka; Герив Богларка (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
A Kaszonyi kistérség turizmusfejlesztési lehetőségeinek vizsgálata című munkám célja, hogy felmérjem a kistérség természeti és ember alkotta vonzerejét, szolgáltató szektorának jelenlegi helyzetét, a helyi termékek és a szolgáltatások turisztikai hasznosításának lehetőségeit, illetve a kistérség turizmuspolitikáját. További célom, hogy az adatok alapján olyan fejlesztési stratégiát dolgozzak ki, amely a jövőben előirányozná a kistérség turizmusának fejlődését, fellendülését, hogy úgy a belföldi, mint a külföldi vendégkör számára vonzótényezőként szolgáljon. A turisztikai fejlesztési stratégia kidolgozása során továbbá arra törekednék, hogy rávilágítsak a turizmus térbeli kiszélesítésének pozitív hatásaira, a fenntartható turizmus fejlesztésének és a helyi lakosság turizmusba való bevonásának lehetőségeire.
Аналіз можливостей розвитку туризму Косонської ТГ
Keywords: Kaszonyi kistérség; turizmus; turizmusfejlesztés