Розвиток інноваційних процесів в економіці та їх фінансово-організаційне забезпечення - Лапко О.; Lápko O.; Крамарев Г.; Krámárev H. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Резюме. Сучасне економічне зростання ґрунтується в умовах глобальних перетворень на якості людського капіталу, який забезпечує більш високі темпи розвитку економіки, технологічному розвитку та наявності «розумного» державного регулювання, яке створює умови для підприємницької ініціативи та будь-якої ініціативи для розвитку людей, компаній, суспільства. Кожен з цих факторів несе певні виклики для економічного розвитку: демографічні, які пов’язані з низькою народжуваністю, старінням населення і зменшенням частки людей працездатного віку, що призводить до проблем у балансі попиту та пропозиції на ринку праці; технологічні, які спричинені неспроможністю людей старшого віку задовільнити попит на ринку праці у галузях вищих технологічних укладів, які й визначають інноваційність розвитку компаній та економіки в цілому; пов’язані з відсутністю моделі економічного розвитку (а відповідно й стратегії), яка має забезпечувати ступінь державного регулювання економічних процесів. Вищевказане обумовлює актуальність дослідження, метою якого є визначення підходів, які сприятимуть розвитку інноваційних процесів в економіці та грунтуватимуться на зростанні інвестицій в освіту, підвищення якості людського капіталу, інформаційно-комунікаційні та інші інтелектуальні технології.
Innovatív folyamatok fejlődése a gazdaságban és azok pénzügyi-szervezeti támogatása
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: Україна; інноваційні процеси; економіка