Сучасні тенденції розвитку податку на багатство - Свердан М.; Szverdán M. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Резюме. Упродовж суспільного прогресу у всіх цивілізаціях завжди була присутня економічна нерівність та соціальна стратифікація, а суспільство завжди було поділене на класи. В усі епохи аристократичні класи демонстрували та підтверджували свої соціально домінуючі переваги, які ґрунтувались, насамперед, на власності – майновому достатку, розкоші, багатстві. Багатство, як соціально-економічний феномен, завжди супроводжує розвиток суспільства, надаючи йому певний спонукальний ритм. Саме у прагненні до багатства розкривається глибинний суспільний зміст, що надає йому смислове наповнення. Суспільство має схильність до придбання майна та розкоші, примноження достатку, нагромадження власності, багатства. В цьому контексті економічна складова є вагомим чинником утвердження соціального статусу індивідів. На основі індикатора майнового достатку формуються відповідні соціальні прошарки суспільства.
Modern trendek a vagyonadó kiterjesztésében
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: сучасні тенденції розвитку; податок