Необхідність використання класифікації витрат в бухгалтерському обліку - Сук Петро; Petro Suk (ФОП Сабов А. М., 2019)
Резюме. Витрати є важливим чинником економічної діяльності підприємств. Витратами є сума витрачених ресурсів підприємства на виробництво продукції. Витрати разом з доходами формують фінансовий результат (прибуток або збиток). Він визначається як різниця між доходами і витратами. Зменшуючи витрати керівник може збільшити фінансовий результат. Щоб ефективно здійснювати процес виробництва продукції потрібно оптимізувати витрати, розробити ефективну їх класифікацію. Класифікація витрат допомагає їх систематизувати, узагальнити, сумувати і визначити їх відмінні особливості. Підприємство повинно ефективно використовувати свої ресурси: не допускати перевитрат матеріалів, необґрунтованих втрат цінностей, нестач, крадіжок, своєчасно забезпечувати процес виробництва необхідною кількістю матеріалів і робочої сили. Належним чином організована класифікація витрат забезпечує їх ефективний аналіз, облік і контроль. Класифікація витрат на підприємстві залежить від специфіки видів діяльності підприємства, особливостей організації обліку витрат на ньому, структури витрат, питомої ваги витрат у собівартості продукції, мети підрахунку собівартості продукції.
A költségcsoportosítás szükségessége a számvitelben
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: класифікація витрат; бухгалтерський облік