Формування гуманістичного світогляду учнів на прикладі творчості Павла Вишебаби - Звонар Антоніна; Zvonár Antonina (Кафедра філології, 2025)
Резюме. Сучасна українська література останнього десятиліття демонструє тенденції до активізації літературного процесу, даруючи читачам нові твори, звертаючись до нових тем, порушуючи оригінальну проблематику, відіграваючи важливу роль у формуванні світогляду, особливо під час змін, спричинених війною. Трагічні події 2022-2025 років принесли в наше письменство нові імена. Серед них і Павло Вишебаба – один із митців, чия творчість має значний вплив на формування гуманістичних ідей у свідомості читачів. Його поезія народжена в умовах війни показує не лише особисті переживання автора, а й глибокі філософські роздуми над темами кохання, природи, віри, свободи та боротьби, що надає його творам особливого ліризму та філософської глибини. Вишебаба не лише письменник, а й активний громадський діяч, музикант, військовослужбовець Збройних сил України. Його творчість стала голосом епохи, яка не лише документує події сьогодення, а й формує світогляд сучасного покоління українців.
A humanista világnézet kialakítása a tanulókban Pavlo Vyshebaba munkássága alapján
Keywords: гуманістичний світогляд; Павло Вишебаба; тема війни