Köszöntő kötet a Magyar Nyelvőr alapításának 150. évfordulójára - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Mindig sietünk, mégis folyton késésben, idő zavarban vagyunk. 1872-ben jelent meg a Magyar Nyelvőr folyóirat első száma, s alapítása 150. évfordulója tiszteletére készült az a kötet, amely ezen ismertetés tárgya. Bár már a 2023-as esztendő vége felé közeledünk, mire az itt bemutatásra kerülő kiadvány kikerült a nyomdából, a könyvet lapozgatva megállapíthatjuk: nem késtünk le semmiről.
Tolcsvai Nagy Gábor, Laczkó Krisztina és Tátrai Szilárd szerk. Nyelv, kultúra és tudomány. Köszöntő kötet a Magyar Nyelvőr alapításának 150. évfordulójára. Budapest: ELTE Eötvös Kiadó, 2023. 306 old.
Keywords: Magyar Nyelvőr; 150. évforduló; folyóirat; tudomány