A nagyberegi református templom - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (Kárpátaljai Református Egyház, 2017)
A református templomok zöme Kárpátalján jelentős múlttal bír, hisz sokuk még a reformáció előtt épült, s csak a protestantizmus terjedésével került jelenlegi tulajdonosukhoz úgy, hogy a falu lakossága a földesurát követve tért át a katolikus hitről a megreformáltra. Így történt Nagyberegen is. Alábbi írás a nagyberegi református templom történetileg igazolható sors-alakulásáról szól.
Keywords: Nagyberegi református templom; Nagybereg