Odonatológiai vizsgálatok a Tisza ukrajnai felső szakaszán - Kolozsvári István; Коложварі Степан (Momentum Doctorandus, 2021)
A Tisza kárpátaljai ágrendszerében élő vízi makrogerinctelenekkel kapcsolatos kutatásaimat 2005-ben kezdtem biológia–földrajz szakos hallgatóként II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Biológia Tanszékén Beregszászon. Főiskolai tanulmányaimat követően 2010-ben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán működő Juhász-Nagy Pál Doktori Iskola képzésére. A Tisza kárpátaljai szakaszán előforduló szitakötőfajok faunisztikai és élőhelyi vizsgálataival kapcsolatos tényleges kutatásaimat a Debreceni Egyetem Hidrobiológiai Tanszéken, illetve ezzel párhuzamosan 2011-től a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Fodor István Kutatóközpontjának kötelékében folytattam. Szakmai előmenetelem szempontjából ez a két intézmény volt a legmeghatározóbb.
Keywords: odonatológia; Tisza; Ukrajna