Теоретичні засади розбудови системи інформаційно-аналітичного забезпечення управління підприємством в контексті детермінант сталого розвитку - Лідія Волощук; Ігор Якимчук; Lidia Voloshchuk (II. RFKMF, 2024)
Резюме. Запровадження парадигми управління в контексті детермінант сталого розвитку (відповідно до Цілей сталого розвитку ООН 2015 р.) актуалізує питання формування системи відповідного інформаційно-аналітичного забезпечення, зокрема її обліково-аналітичного інструментарію. Наразі Національна система Цілей сталого розвитку (ЦСР) в Україні містить 86 завдань, реалізація яких обліковується за 185 індикаторами. І доволі суттєва частка цих індикаторів безпосередньо залежить від діяльності промислових підприємств, зокрема інноваційно-активних. Отже, цільові значення таких індикаторів, тенденції їх змін відповідно до Національних програм щодо ЦСР, мають бути враховані системою управління підприємством в якості певних орієнтирів розвитку [1]. Це обумовлює необхідність розбудови на підприємствах системи інформаційно-аналітичного забезпечення управління діяльністю в контексті детермінант сталого розвитку. Зокрема, одним з елементів такої системи вважається Звіт про управління. Водночас, існуючі методичні рекомендації Мінфіну щодо його складання власне ще не враховують порядку денного Національної системи цілей сталого розвитку, адже остання стала формуватися з 2019 року. Його удосконалення з урахуванням потенційних вимог стандартів звітування за цілями сталого розвитку потребує створення масивного обліковоаналітичного підґрунтя.
A vállalatirányítás információs-elemzési támogató rendszer fejlesztésének elméleti alapjai a fenntartható fejlődés meghatározó tényezőinek kontextusában
Theoretical Foundations for Constructing an Information and Analytical Support System for Enterprise Management within the Context of Sustainable Development Determinants
Keywords: підприємство; cталий розвиток