Неоднозначні приміські простори: розширення чи звуження повсякденних практик? - Мезенцев Костянтин; Mezentsev Kostyantyn; Провотар Наталія; Provotar Nataliya („RIK-U” Kft., 2020)
Резюме. Ми живемо у «вік урбанізації» (Brenner–Schmid 2014), і це є беззаперечним аргументом, чому урбаністичні процеси і явища заслуговують на особливу увагу, передусім географів. Проте в умовах планетарної урбанізації (Brenner–Schmid 2011) «урбаністичне питання» («urban question») цілком може бути охарактеризоване як «субурбаністичне питання» («suburban question») (Phelps et al. 2015; Phelps 2017). Йдеться про те, що урбаністичні дослідження рівною мірою включають вивчення як середмістя, так і міських окраїн, приміської зони. У світових масштабах зростає не тільки кількість міських жителів, але й мешканців приміської зони.

Abstract. Suburban spaces as activity spaces with a number of diverse interactions and social relations are characterized by a set of complicated and ambiguous processes. They can be seen as constantly changing spaces of everyday life, which are depend on interweaved everyday practices of the locals and newcomers. The main tendencies of such changes are increasing variability and individualization.
Ambiguous suburban spaces: extension or reduction of everyday practices?
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_1_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008119
Keywords: приміські простори; урбанізація; трансформація