Nyelvi interferencia a kárpátaljai ukrán irodalmi művekben - Bárány Erzsébet; Барань Єлизавета; Baran Ielyzaveta („RIK-U”, 2017)
Jelen tanulmányban a kortárs kárpátaljai ukrán szépirodalom nyelvében jelentkező interferencia jelenségeket vizsgáljuk. Az ukrán írók, költők gyakran folyamodnak a szomszédos nép nyelvében előforduló morfémák, lexikai elemek használatához a kárpátaljai regionális értékek stilisztikai lenyomataként.

Abstract. The study presents the linguistic peculiarities of the contemporary Ukrainian literature in Transcarpathia with special regard to the phenomenon of linguistic interference. The Ukrainian writers, poets often use in their literary works such lexical elements and morphemes which occur in the language of the neighboring nations.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2017/03/HANyK_2017_Tobbnyelvuseg_nyelvoktatas_regionalitas.pdf
Keywords: interferencia; kárpátaljai ukrán irodalom; magyar nyelvi kölcsönhatás