Innovatív digitális módszerek alkalmazása a művészeti oktatásban - Kovács Gyöngyi (ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2025)
A digitális eszközök célja: mi célból jött létre? 2020–2021 a Covid évei. Mindenki bezárkózott otthonába, és tilos volt bármiféle kontaktus, találkozó. Ekkor vetődött fel a kérdés: de hogyan tovább? A Covid megtanította számunkra, hogyan dolgozhatunk otthonról, hogyan folytatódhat az oktatás. Milyen irányba kell fejlődjünk? Ahol a „—” , ott a „+”. Az addig is meglévő alkalmazásainkkal többet kezdtünk el foglalkozni, és fejlesztettük azokat. Ki milyen munkakörben dolgozott, azon a területen kényszerült digitális fejlődésre. Online oktatás. Az oktatásban is megindult a fejlődés ugyanúgy, mint más területeken. A szülők, akik eddig eltiltották gyerekeiket a telefonozástól, internetezéstől, be kellett lássák, hogy ezen a területen is lehet foglalkoztatni a gyerekeket, odafigyelve, mely programok engedélyezettek, és melyek azok a felületek, ahol viszont nemcsak engedélyezett, de szükséges is azok használatának ismerete.
Keywords: digitális eszközök; művészet; oktatás