A matematikatörténet online lexikonjának létrehozása - Csirpák Zoltán; Чірпак Золтан (Matematika és Informatika Tanszék, 2023)
Az emberiség történetében a matematika mindig is fontos szerepet játszott. Már az ókori civilizációk is felismerték a számok és a geometria jelentőségét, így a matematikai ismeretek fejlődése azóta sem állt meg. A matematika története egészen a legelső írásos emlékekig nyúlik vissza, és a világon minden társadalomban jelen van. A matematikai gondolkodás és az absztrakt számolás képessége jelentős mértékben hozzájárult az emberi fejlődéshez. A matematika alkalmazásai szinte minden területen megjelennek, a fizikától az orvostudományon át egészen az építészeti tervezésig. A matematikai felfedezések és eredmények gyakran előrevetítik az újabb technológiai fejlesztések lehetőségeit is. A matematika történetének kutatása nem csak az elődjeink tudásának feltárására ad lehetőséget, de megmutatja a matematika fejlődését, az elmúlt évszázadok matematikai felfedezéseit, valamint a matematikai kutatások jelentőségét is.
Розробка онлайн довідника по історії математики
Keywords: online lexikon; matematikatörténet; онлайн довідника; історія математики