A Lónyayak politikai pályafutása a 19. század idején - Veréb Diána; Веріб Діана (Történelem- és Társadalomtudományi Tanszék, 2024)
Diplomamunkám témája: A Lónyayak poltikai pályafutása a 19. század idején. Kutatásom a Lónyay család politikai, illetve gazdasági pályafutására fókuszál, különös tekintettel Lónyay Menyhértre. A munkámban az volt a célom, hogy átfogó képet tudjak adni a Lónyayakról a korszakot illetően. A munka megírásához forráselemző- és feldolgozó módszert alkalmaztam. A levéltári anyagokat illetően egyrészt elhasználtam a Kárpátaljai Állami Levéltár beregszászi részlegének az erre vonatkozó forrásadatait, valamint a magyarországi levéltárak elektronikusan elérhető forrásanayagát.

Резюме. Тема дипломної Політична кар’єра Лоняїв у ХІХ столітті. Моя дослідження зосереджена на політичній та еконочній кар’єрі родини Лоняївб з особливим акцентом на Меньгерті Лоняїю Моя мета полягала в тому, щоб надати всебічну картину про Лоняїв за цей періодю Для написання роботи я використувала методи аналізу та обробки джерел. Що стосується врхівних матеріалів, то я, з одного боку, використувала відповідні джерельні дані відділу Державний архів Закарпатської області, а також електронні джерела угоських архівів.
Політична кар'єра Лоньяїв у ХІХ столітті
Keywords: Lónyay-család; Lónyay Menyhért; 19. század; 19 століття; родина Лоняй; Меньгерт Лоняй