Удосконалення підходів до стратегічного управління підприємством у контексті сталого розвитку - Любов Некрасова; Таха Мохамед Халед (II. RFKMF, 2024)
Резюме. У сучасних умовах процес розвитку підприємства стає все більш слабкоструктурованим і випадковим, отже, виникає необхідність в управлінні даним процесом з метою забезпечення сталого розвитку підприємства в агресивному ринковому середовищі. Сталий розвиток підприємства дозволяє забезпечити економічну стабільність як на мікро, так і на макрорівнях. Аналіз наукових праць свідчить, що проблема сталого розвитку розглядається в системі координат: «природа–суспільство–людина». Це означає, що екологічну, економічну та соціальну системи слід представити як три рівноправні, взаємопов’язані компоненти сталого розвитку, які неможливо відокремити одну від іншої [1]. Взаємодія цих орієнтирів сталого розвитку забезпечує певний синергізм і за оптимальної організації стратегічного управління може підвищити ефективність виробничої системи.
A stratégiai vállalatirányítás megközelítéseinek fejlesztése a fenntartható fejlődés összefüggésében
Improving approaches to strategic enterprise management in the context of sustainable development
Keywords: сталий розвиток; підприємствo