A tiszapéterfalvi Határőr kolhoz története és térszerkezeti fejlődése (1948–1991) - Molnár Vivien Dominika; Молнар Вівіен Домініка (Történelem- és Társadalomtudományi Tanszék, 2023)
Szakdolgozatomban a tiszapéterfalvi Határőr kolhoz történetével és térszerkezeti fejlődésével foglalkoztam az 1948-1991 közötti időszakban. A dolgozat három fejezetből áll, melyben az elemzések szakirodalmak, tanulmányok, visszaemlékezések és sajtók segítségével készültek.

Резюме. Тема дипломної роботи: Історія та розвиток просторової структури колгоспу «Прикордонник» в с. Пийтерфолво (1948–1991). Робота складається з трьох розділів, у яких проведено аналіз за допомогою літератури, досліджень, спогадів, преси.
Історія та розвиток просторової структури колгоспу «Прикордонник» в с. Пийтерфолво (1948–1991 рр.)
Keywords: Határőr kolhoz; Tiszapéterfalva; колгосп „Прикордонників”; Пийтерфолво